Health

Yin Tang voor nieuwe inzichten

yin_tang

Yin Tang betekent Zegel hal,

de hal in de schedel waar de Geest huist. Yin Tang ligt midden tussen de wenkbrauwen. Het is een extra punt wat ook in verband wordt gebracht met het derde oog wat weer overeenkomt met het zesde chakra, voorhoofdschakra of Ajna genoemd. Anja wat oorspronkelijk waarnemen betekende of later besturen. Als we het vermogen tot waarnemen op dit gebied leren ontwikkelen, kunnen we meer richting geven aan ons leven doordat we de inhoud van onze visualisaties projecteren.

                Steekwoorden die bij het zesde Chakra horen zijn waarnemen, licht, kleur, intuïtie, visualisatie, verbeeldingskracht, helderziendheid. De bijbehorende klier is de pijnappelklier welke een rustgevend effect geeft op het zenuwstelsel. Deze wordt ook wel zetel van de ziel genoemd.

                                  Het is het weten, waarnemen en besturen. Bij het slecht functioneren van het zesde chakra kunnen er klachten ontstaan zoals, o.a. hoofdpijn, nachtmerries, vermoeide ogen en onscherpe waarnemingen of gebrek aan helderheid.

                    Het derde oog brengt ons extra inzicht, zoals het tussen de regels door lezen vaak een extra dimensie toevoegt aan wat er geschreven staat. Yin Tang is een punt wat de geest kalmeert.                                                                                   Vaak als dit punt aangeprikt wordt geeft men aan dat er een heldere frisse kijk op het leven wordt ervaren.

Please follow and like us: