Your address will show here +12 34 56 78
Referenties

Hieronder vind u een aantal referenties van klanten die bij Taltao Acupunctuur in behandeling zijn/zijn geweest.

  • Text Hover
Dré Van Horen
Wat overkomt me …….? Ik, een man van 70 jaar oud, een mooie carrière doorlopen in de fiscale praktijk, maar toch mijzelf opgesloten in een chronisch gevoel van angst, verlegenheid en verdriet, omdat ik mijn aangeboren lichamelijke beperkingen moeilijk kon accepteren. Maar zie, via de moeder van Chantal, die arts is en ook bekend is met acupunctuur, kwam ik voor behandeling in de acupunctuurpraktijk van Chantal terecht in verband met problemen met mijn linkerschouder. Wat gebeurde echter? Een volledig onderzoek door Chantal met behulp van haar gloednieuw digitaal programma leidde er toe, dat haar behandeling zich snel verlegde naar het opheffen van die chronische gevoelens. En wat met cognitieve behandelingen, communicatietrainingen en dergelijke niet lukte, gaat nu door de behandeling wonderwel goed en effectief. De acupunctuurnaalden en daarbij de betrokken begeleiding van Chantal. Het lijkt wel, of ik eindelijk echt voluit ga leven. De veranderingen zijn voor mij ongekend!! Ik ben zo dankbaar, dat ik door de behandeling van Chantal lijk nu pas echt mijn geluk te kunnen aanraken!
Margreet de Jong-Vos

 

Ik liep al een tijdje over acupunctuur na te denken. Het toeval wilde dat een vriendin van mij al onder behandeling was bij Chantal. Ik ben met haar meegegaan omdat ik met een langdurige hoest liep. Door de heftige reacties op de behandeling en de alarmsymptomen van een langdurige hoest stuurde Chantal mij meteen door naar de huisarts om me helemaal te laten checken. Uit de hele check-up bleek dat mijn rechterlong bestraald moest worden. Voor alle bestralingen zijn we nog door gegaan met de acupunctuur behandelingen en hebben deze gestaakt tijdens de bestralingen. Daarna heb ik me meteen weer gemeld bij Chantal. Ik heb het goed doorstaan terwijl ik toch dacht dat ik door de bestralingen heel moe zou zijn. Chantal werkt aan mijn energie en ik heb ook meer energie. Zij heeft mij al afgeholpen van: Hielspoor linker voet, ontstoken middenvoetsbeentje rechter voet. Ontstoken schouder rechts, mijn artrose wordt nog steeds behandeld, maar ik kan weer met een wandelgroep meelopen, wat ik vorig jaar om deze tijd niet kon. Dat is al meer dan ik had gehoopt. Het volgende wat ik ook nog wil laten behandelen is mijn hooikoorts en tinnitus (oorsuizen). Het mooie van acupunctuur is dat je werkelijk met alle soorten van klachten daar terecht kan. Het zal duidelijk zijn dat ik met de behandeling voorlopig doorga.
Jazz Eckmeyer

Als westers opgeleide fysiotherapeut was ik altijd sceptisch over alternatieve geneeswijzen. Er was in mijn ogen onvoldoende wetenschappelijk bewijs dat het écht werkt. Ik was sceptisch maar tegelijkertijd ook nieuwsgierig. Zo had ik al op de middelbare school een werkstuk over acupunctuur geschreven. Dus de theoretische achtergrond en kennis was voor mij zeker niet nieuw. Desalniettemin bleef ik sceptisch. Immers, hoe verklaar je de werking van klachtvermindering door een naald in je lichaam vanuit een anatomische en neurofysiologische invalshoek? Toch hoorde ik de afgelopen twintig jaar zo nu en dan verhalen van mensen uit mijn omgeving, die wel baat hadden van een acupunctuur behandeling. Na de behandelingen voelden ze zich prettiger en hadden minder klachten en meer energie. Intake: Tijdens het eerste gesprek met Chantal vertelde ik haar dat ik eigenlijk geen klachten had. Ja, ik ben als jonge vader natuurlijk wel eens wat vermoeid…oh, ja ik ben een aantal maanden geleden ook met snowboarden op mijn schouder gevallen. Hierdoor is mijn rechter schouder minder mobiel geworden en eindstandig gevoelig als ik mijn arm omhoog bewoog. Er is duidelijk een verminderde de ‘range of motion’ in mijn rechter schouder (120° anteflexie) t.o.v. mijn linker schouder (180° anteflexie) Chantal vertelde dat ze kort masseert voor het prikken en waarom. Uitademen bij het prikken reduceert de priksensatie en na enkele seconden voelde ik niets meer. Niets meer? Ik voelde na enkele minuten zeker wat! Mijn vooroordeel over acupunctuur werd meteen de kop in gedrukt. Ik voelde tintelingen en dat mijn lichaam in beweging kwam, dat terwijl ik op de behandelbank lag. Een prettige en hele bijzondere sensatie.Na de behandeling rustig opstaan, want het lichaam is ondanks de passieve lighouding zeker aan het werk geweest. Met lichte ‘high’-gevoel in mijn hoofd kwam ik rustig bij. Terug in de auto naar huis werd mijn lichte ‘high’-gevoel ingelost door een mentale scherpte en mijn lichaam bruiste van energie. ‘Okay, dus er gebeurt wel wàt!’, zei ik nogmaals tegen mezelf. Goed, de volgende ochtend werd ik fit wakker. Ik pakte mijn jas van de hoge kapstok en tot mijn verbazing bewoog ik mijn rechter arm met meer souplesse. Even een armlift- testje en ik kwam met mijn rechter arm iets hoger dan gisteren zo’n 140° anteflexie en het was minder gevoelig. Fijn! Bewijs: Ik dacht laat ik eens ‘Googlen’ of er na twintig jaar meer wetenschappelijk bewijs voor acupunctuur behandelingen. Op YouTube kwam ik de documentaire ‘The Science of Acupuncture’ tegen van de BBC. Mijn sceptisch werd door deze documentaire nog verder de kop ingedrukt. Nieuwsgierig? Klik dan op de titel van de documentaire om het te zien. Tegen iedereen die klachten heeft of weer in balans wil komen en twijfelt om een kennismakingsgesprek te plannen bij acupuncturist Chantal van Merode, zeg ik: ‘just plan it’!

  • Text Hover
Sandra

Na langere tijd last gehad te hebben van hevige overgangsklachten zoals opvliegers, nachtelijk transpireren en stemmingswisselingen ben ik nu na 6 behandelingen klachtenvrij en gaat het zoveel beter met mij! Chantal is een bevlogen en zeer kundige acupuncturist die echt de tijd voor je neemt en daarnaast een lieve en inspirerende vrouw. Ik kan haar van harte aanbevelen!

Lieske de Jong

De behandelingen door Chantal zijn heel zorgvuldig en zeer effectief. Haar heldere uitleg en liefde -passie voor haar vakgebied gaat verder dan een behandeling. Voor mij is het een behandel methode die vrij direct z’n vruchten afwerpt. Een unieke vrouw met de juiste kennis!

  • Text Hover
Dick Ritsema
Nadat ik vanwege hevige rugpijn noodgedwongen was om na 6 jaar te stoppen met tennissen, voetballen en hardlopen, kwam ik via via terecht bij Chantal van Merode. Zij hanteerde o.a de Meridianen & Doormeting methode. Waarbij zij d.m.v. metingen in beide handen en voeten exact kon zien waar mijn lichamelijke problemen zaten en vandaan kwamen. Dit sprak mij enorm aansprak. En het resultaat mocht er na 5 behandelingen al zijn! Het was een verademing om weer eens zonder pijn op te kunnen staan en te bewegen. Tussendoor deed ze naast deze methode ook nog een nieuwe cursus erbij. Abdominale acupunctuur (naalden in je buik en rondom de navel) de Chinezen noemen dit ” The Magic Turtle treatment”. Ik heb nu 2 van deze behandelingen gehad. Zoals het nu allemaal aanvoelt, zal het niet lang meer zal duren voordat ik weer kan tennissen, voetballen en hardlopen. Ben niet alleen onder de indruk van haar kwaliteiten hoe zij haar vak uitoefent, met enorm veel passie, bezieling en enthousiasme, maar ook hoe Chantal over haar vak denkt en praat, buitengewoon fascinerend en boeiend! Het steeds beter willen worden en steeds meer willen weten. Een vak vrouw op en top! Ook al ben ik er nog niet, maar met de resultaten van nu ben ik heel erg dankbaar dat ik deze vakvrouw op mijn pad ben tegen gekomen!
Diana Douma

Woorden schieten te kort als ik moet vertellen wat chantal allemaal voor mij betekend heeft en nog steeds betekend. Ik ben bij haar gekomen via een vriendin. Ik had zelf nooit wat met naalden, maar wel met alternatieve geneeswijzen. Wat ben ik Chantal dankbaar voor alles wat ze voor mij heeft gedaan, met zoveel passie. Ze heeft mij uit een burnout en depressie gehaald, en mij fysiek en mentaal weer helemaal in balans gebracht. Ik heb veel therapeuten in mijn leven gehad, maar niet een die zoveel bereikt heeft en zoveel inpact heeft gehad en nog steeds heeft. Ik zou iedereen haar aanraden en neem zeker de tijd ervoor, je lichaam heeft tijd nodig om te healen en te reageren op de behandeling. Maar het is het dubbel en dwars waard.

Bert Douma

Mijn eerste ontmoeting met acupunctuur was op aanraden van mijn dochter, dit was omdat ik in een hele zware depressie zat. Zelf zag ik er niets in omdat ik te nuchter ben maar als het zo slecht met je gaat pak je alles aan. Maanden later besefte ik dat het mijn redding is geweest en dat Chantal en acupunctuur geen adacadabra is. Toen wist ik ook niet dat ik haar nog veel vaker om hulp moest vragen omdat ik blaaskanker kreeg. Er is geen dokter geweest die mij zoveel hulp heeft gegeven of heeft kunnen geven dan Chantal Zonder haar hulp zowel de geestelijke ondersteuning in combinatie met de acupunctuur heeft ze mij weer uit een heel diep dal getrokken. Chantal bedankt.

  • Text Hover
Bianca 

Een paar jaar geleden heb ik met rode plekken op mijn wangen en rond mijn neus gelopen. Dit bleek rosacea te zijn, een huidaandoening. Hiervoor heb ik toentertijd zware medicatie (Vitamine A-zuur) van de dermatoloog gekregen. Als zeer vervelende bijwerking was bekend dat er droogheid van slijmvliezen en huid, zoals ogen, lippen kon ontstaan. Daarvoor heb ik allerlei zalfjes en oogdruppels, zogenaamde kunsttranen gekregen om dit te verminderen. Na ruim een jaar waren de plekken op de wangen verdwenen en kon ik stoppen met de medicatie. Ongeveer na 2 weken zouden de bijwerkingen weg zijn. Alles werd weer normaal, behalve mijn extreme droogheid van mijn ogen. Met de kunsttranen moest ik dus doorgaan en kon ik niet zonder. Ik ben bij 2 oogartsen geweest die allebei zeiden dat ze geen afwijkingen zagen en dat mijn ogen gezond waren. Na 2 jaar ongeveer zo’n 80 x per dag te hebben gedruppeld om de ogen vochtig te houden, kwam ik bij Chantal in haar praktijk terecht. Zij heeft mijn ogen rondom met naaldjes behandeld en ze adviseerde mij om het druppelen af te bouwen. Maar vanaf het moment dat ik haar behandeltafel verliet, heb ik werkelijk geen één keer meer hoeven druppelen. Echt fantastisch en een zeer bevrijdend gevoel. Chantal, ik ben je eeuwig dankbaar!

Marjanne Brun

Ik had al jaren last van slapeloosheid vele soorten medicatie geprobeerd zelfs een keer bij een acupuncturist geweest maar niets gaf een goed resultaat ik was echt meer dan moe toen ik in December 2016 bij Chantal terecht kwam. Zij nam alle tijd voor mij en zei ook na het intake gesprek ik ga jou weer laten slapen en deze keer voelde dat zo goed je voelt en ziet dat zij zo kundig is en bevlogen van haar vak dat vertrouwen van haar neem je over. En inderdaad het duurde even maar langzaam maar zeker ging het steeds beter en Chantal zei ook steeds jouw lichaam moet weer leren om te slapen en ze heeft gelijk gekregen ik slaap een stuk beter en daardoor voel ik mijzelf ook veel beter dit is een vrouw met kennis en geduld ik ben haar heel dankbaar voor een herboren lichaam want zo voelt het