Your address will show here +12 34 56 78
Behandelingen

 
 

Tijdens het eerste consult welke ongeveer een uur tot maximaal anderhalf uur duurt wordt er in een uitgebreide vraaggesprek gekeken wat voor klachten u heeft en wanneer deze en hoe deze zijn ontstaan en mogelijk zijn verergert. Er wordt gevraagd naar eet-, drink- en leefgewoonten, slaap, menstruatiecyclus mits van toepassing, pijnklachten en overige bijzonderheden zoals uw emoties. Dit is allemaal nodig om een goed inzicht te krijgen in de aard van de verstoring. Daarnaast wordt de pols gevoeld (polsdiagnose) en de tong bekeken (tongdiagnose).
 


Daarna volgt een lichamelijk onderzoek om een beeld te krijgen waar de klachten zich bevinden en in welk stadium. Uit het geheel aan informatie dat hieruit wordt verkregen wordt een TCM- diagnose gesteld. Er wordt altijd bekeken en besproken, mits noodzakelijk, of er lifestyle advies wordt gegeven d.m.v. oefeningen, voeding of kruiden advies e.a. of eventueel een doorverwijzing om bepaalde onverklaarbare symptomen uit te sluiten.

De pols geeft gedetailleerde informatie omtrent de toestand van de Yin organen en Yang organen. En het reflecteert het geheel van yin en yang, het bloed qua kwaliteit, kwantiteit en verdeling. De pols wordt gevoeld op 3 posities per pols en op drie verschillende niveaus ( dieptes ); oppervlakkig, midden en diep aan weerzijden. Iemand met een fysiek zwaar beroep heeft doorgaans een sterkere pols dan iemand met een meer mentaal beroep. De mannelijke pols is in het algemeen wat sterker dan de vrouwelijke pols. Een kind heeft bijvoorbeeld een snellere polsslag dan een volwassene. Eet en drink gewoontes of het gebruik van medicatie zijn van invloed op de pols. En iemand die regelmatig sport heeft weer een tragere hartslag en dus ook een tragere pols. In de winter zakt de pols bijvoorbeeld weer naar een dieper niveau terwijl in de zomer de pols oppervlakkigere zal zijn. Het verschil van energie in het bovenlichaam, midden van het lichaam of onderlichaam is ook voelbaar in de pols.

De tongdiagnose is één der belangrijkste diagnostische methoden in de Chinese geneeskunde. Het mooie van de tongdiagnose ligt in haar eenvoud en haar onmiddellijke nut: zelfs bij een ingewikkelde aandoening vol tegenstrijdigheden verduidelijkt het onderzoek van de tong onmiddellijke het voornaamste pathologisch proces. Patiënten komen niet alleen voor een behandeling van hun meridianen, maar zij willen weten waarom zij ziek zijn en/of waarom ze bepaalde klachten hebben. En welke invloed een dieet kan hebben op hun toestand. De tongdiagnose verstrekt over al deze klinische aspecten waardevolle informatie voor de behandeling met acupunctuur. Van het begin heeft de Chinese geneeskunde speciaal aandacht besteed aan het uiterlijk en het gedrag van de patiënt. Zij heeft steeds het uiterlijk aspect bekeken als de weerspiegeling van inwendige processen. De diagnose door inspectie van de tong is een heel belangrijk aspect.

Bij het eerste consult wordt er altijd een AcuGraph meridianen doormeting gedaan welke max. 1,5 uur duurt, kosten €80
“Vervolg behandelingen zijn allemaal dezelfde prijs”  
*Bij iedere behandeling wordt gebruik gemaakt van red laser, blue laser, infrafood en electro acupunctuur in het oor met indien nodig oor acupunctuur verblijfsnaalden en Chinese kruiden advies.
Ik gebruik de “Master Guo’s Body Space Herbsz” van Dr. Master Sha
-Abdominale acupunctuur €80
-Ooracupunctuur €70 
-Acupunctuur i.c.m. electro     acupunctuur €80
-Laser en ooracupunctuur voor kinderen €65
-Cupping €70
-Acupunctuur zonder AcuGraph doormeting €70
-Acugraph doormeting, behandeling en cupping €100  
 
*Energetische behandeling volwassenen €80 en kinderen €70
*Energetische behandelingen zijn Sjamanistische healings; “Extractie & Soul Retrieval”,Cordpulling, Spirit release, Aura & Chakra healing en Kambo healing.  
 
Privé Kambo ceremonie €120 duurt ongeveer 3 uur. Aanbevolen als je voor het eerst een Kambo healing ondergaat.In groepjes kosten €80 p/p 
Rapé; Sjamanistisch Snuff medicijn 3 x €33   
 
Benieuwd naar een digitale meridianen doormeting? AcuGraph meridianen meting €45, uitleg en digitale doormeting wordt altijd per email verstuurd. 
 
Seminar kosten per dag €177,50, inclusief eten en drinken de hele dag   
 
Alle bedragen zijn inclusief BTW.
 
Ik werk op afspraak. Dat wil zeggen bij verhindering dient u de afspraak 24 uur van tevoren af te zeggen of de afspraak te verzetten.Telefonisch of per email, ik maak geen gebruik van WhatsApp voor mijn cliënten. Bij een afzegging binnen 24 uur ben ik genoodzaakt de kosten  door te berekenen.Wanneer je mij niet aan de telefoon krijgt, kunt u altijd een boodschap inspreken of mij op tijd emailen via info@taltao-acupunctuur.nl  
De vergoedingen worden deels vergoed door vrijwel alle zorgverzekeraars
Aangesloten bij de NVTCG ZHONG. ZHONG is een Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Het is een landelijke beroepsvereniging voor professioneel (minimaal HBO) TCG-opgeleide therapeuten. Zhong biedt onderdak aan therapeuten met de volgende disciplines: Acupunctuur, Kruidengeneeskunde, Tuina, voedingsleer, Qigong, Tai Ji Quan, ect. Licentienr. Zhong: 2014056 Koepelvereniging: RBCZ/TCZ RBCZ-licentie nummer: 519014R AGB code zorgverlener: 90059590 AGB code praktijk: 90059591 KvK 61830925 Betalingen geschieden contant waarna u een ( digitale ) factuur ontvangt. Afspraken kunnen kosteloos 24 uur voor de behandeling geannuleerd worden.
Acupunctuur

Acupunctuur is een oude en levende veel toegepaste geneeswijze in de traditionele Chinese geneeskunde. Het is een holistische benadering van de mens waar er een evenwicht hoort te zijn in lichaam, geest en ziel en een vrij stromen van levensenergie door de fijnstoffelijke energiebanen van het lichaam. Bij acupunctuur wordt er op bepaalde punten met dunne naaldjes aangeprikt. Hierdoor kan energie ( ofwel Qi genoemd ) weer vrij stromen waardoor klachten verminderen of verdwijnen. Bij een acupunctuurbehandeling voelt men bij de dunne naaldprik een sensatie die dikwijls omschreven wordt als uitstraling, kleine stroomsensatie, warmte of zwaartegevoel vertrekkend vanuit een acupunctuurpunt en uitstralend in de loop van de meridiaan.
 • Text Hover
 • Text Hover
Cupping

Cupping zijn glazen bollen die door middel van alcohol gedrenkte watten wordt aan gestoken en enkele seconden in het glas wordt gehouden. De zuurstof verbrandt in het glas en er ontstaat een vacuüm. Er is ook cupping die zonder vuur werkt waar ook mee gemasseerd kan worden. Het zuigende effect van de cups op de huid heeft een stimulerende functie: bloed, Qi en lichaamsvloeistoffen worden geactiveerd waardoor lokale stagnaties verminderen. Het onderliggende gebied wordt extreem goed doorbloed en door reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning. Na de behandeling zijn grote ronde rode of paarse plekken zichtbaar op de plek waar de kopjes hebben gestaan.
Laser-acupunctuur

Laser-acupunctuur is een integratie van de klassieke denkwijze van de TCG en de moderne Westerse technieken. Het is gebaseerd op dezelfde principes als de traditionele acupunctuur. De acupunctuurpunten worden nu echter niet geprikt met naalden maar optisch gestimuleerd met “lasernaalden” Het licht van de lasernaalden werkt ook op celniveau. Dit proces wordt ook wel fototherapie of foto-bio modulatie genoemd. De laser stuurt een geconcentreerde hoeveelheid fotonen (lichtdeeltjes) het weefsel in. De cellen absorberen de fotonen en zetten deze om in biochemische energie. Door de wisselwerking onderling wordt de cel zo gestimuleerd om zichzelf te genezen. De werkzaamheid van Laser-acupunctuur is wetenschappelijk bewezen. Veilig in gebruik, patiëntvriendelijk, pijnloos en zonder bijwerkingen.
 • Text Hover
 • Text Hover
Auriculotherapie

Auriculotherapie ofwel ooracupunctuur worden kleine dunne acupunctuurnaalden in de oorschelp aangeprikt. Het is met name erg succesvol bij pijnbestrijding, spier- hoofdpijn, klachten van rug, nek en schouder, voor ondersteuning bij het afvallen en stoppen met roken. De gevonden verstoring kan ook met laseraccupunctuur behandeld worden. Men kan ook mits van toepassing op de behandeling kleine verblijfnaaldjes mee krijgen die dan met een klein pleistertje worden afgeplakt. Zo kan men dus nog efficiënter behandelen.
Tuina

Tuina is een therapeutische massagevorm, het betekent letterlijk “druk en wrijf” (tui=duw , na=wrijf). Tuina bestaat uit een grote variëteit aan verschillende massagetechnieken die op het lichaam worden uitgevoerd en daarnaast zeer effectieve manipulatietechnieken die op verschillende delen van het lichaam kunnen worden toegepast. Net als bij acupunctuur werkt men op meridianen (energiebanen die door ons hele lichaam lopen) en acupunctuurpunten (punten op deze energiebanen, ieder met een specifieke werking op de energie in het lichaam).
 • Text Hover
 • Text Hover
Electro acupunctuur

Electro acupunctuur is een therapievorm waarbij op de acupunctuurnaalden een elektrische stroom wordt geplaatst. Deze elektrische stimulatie verhoogt het effect van acupunctuur. Pijn van allerhande aard (hoofdpijn, rug -en nekpijn, schouderpijn, sportletsels, ect.) is het beste indicatiegebied voor Electroacupunctuur.
Chakra & Aura healing

De Chakra’s voeden zich met energie uit ons omringende krachtveld waarna deze energie getransporteerd wordt naar de organen die in contact staan met de daarbij horende Chakra. Chakra’s zijn als het ware een soort van energiecentrales die eruit zien als een wiel en die zorgt dat de energie daar komt waar het hoort te zijn. De Chakra’s filteren een continuümvan vibraties. De Chakra’s zijn van wezenlijk belang voor het goed functioneren van de organen en daarom ontzettend belangrijk voor onze algehele gezondheid. Chakra’s corresponderen ook met een plaats in het lichaam, element, zintuig ( het denken is ook een zintuig) we worden zo opgeslokt door het denken dat we er niets eens bij stilstaan dat het ook een zintuig is ), een emotie, affirmatie of mantra ( klank ) Een mantra heeft een bepaalde trilling waardoor je de bepaalde Chakra’s kunt stimuleren. Bij ieder Chakra staan bepaalde lichamelijke of geestelijke klachten bij slecht functioneren ervan. Voor iedere activatie van een Chakra staan meerdere oefeningen
 • Text Hover
 • Text Hover
AcuGraph; digitale meridianen doormeting

Het AcuGraph digitale meridiaan systeem  is een medische analyse die het energieniveau van elke meridiaan doormeet. Het  biedt een snel en efficiënte meting met de meest geavanceerde behandeling opties, en we kunnen samen gemakkelijk de voortgang  en vooruitgang van herstel tijdens het behandelproces bijhouden. Gewapend met deze informatie kunnen we nog beter en gerichter behandelen beter gefundeerde beslissingen  nemen over uw gezondheid en conditie, en zorgen voor de beste mogelijke  behandeling met een sneller en beter resultaat.

Abdominale Acupunctuur

Bij abdominale acupunctuur worden de acupunctuur punten exact uitgemeten op de buik waardoor pijn of stagnatie klachten direct verdwijnen. In China noemen ze deze behandeling the Magic Turtle.

 • Text Hover
 • Text Hover
Rapé, Shamanic Snuff

Rapé is een heilig sjamanistische medicijn en heeft een geneeskrachtige, helende en  zuiverende werking. Het ontgift het lichaam en de geest en helpt vast zittende negatieve energieën, bacteriën en schimmels uit het nasale gebied te verwijderen. Het balanceert linker en rechter hersenhelft en de chakra’s. Rapé opent je geest, derde oog en je hartchakra, maar het heeft meteen ook een aardende werking die daardoor de focus, aanwezigheid en intuïtie versterken. Rapé wordt al duizenden jaren door inheemse stammen gebruikt. Het hoofdbestandsdeel is tabak met vele andere helende planten, kruiden en zaden. Iedere Tribe heeft zijn eigen Rapé en verschillenden werkingen. Het wordt met een pijpje in beiden neusgaten geblazen.
Kambo healing

Kambo of Sapo is de afscheiding van de heilige boomkikker “de Phyllomedusa Bicolor” of wel “The Giant Green Monkey Tree Frog” uit het Amazone-regenwoud die ingezet wordt om Ziel, Geest en Lichaam te helen. In een reiningsritueel wordt op natuurlijke manier het immuunsysteem versterkt. Kambo dood schadelijke bacteriën, parasieten en schimmels. Het zuivert het  bloed en detoxt de lever op heel diep niveau. Er worden er kleine gaatjes gebrand in de bovenste huidlaag met een brandende houtje. Op de gaatjes wordt Sapo geplaatst waardoor de detox direct kan beginnen.
 • Text Hover
 • Text Hover
Sjamanistische healing

Extractie en Soul retrieval. Bij Extractie worden negatieve energieën of intruders uit jouw energieveld gehaald welke belemmerend werken. Soul retrieval is een behandeling waarbij we verloren of gestolen zieldelen terug halen. Delen van de Ziel die bijvoorbeeld trauma uit het lichaam ontsnappen omdat ze de pijn niet willen voelen. Maar de Zieldelen ontsnappen niet alleen bij trauma maar ook bijvoorbeeld na een relatiebreuk of een depressie of burn-out. Of bij een langdurige disbalans door intense stress en emoties of het gewoon hier niet op aarde willen zijn.  Delen van de Ziel staan voor bepaalde kwaliteiten die verloren zijn gegaan. Deze behandelingen worden in een ceremonie gedaan. Sjamanistische behandelingen is spirituele genezing waarbij gewerkt wordt met de Spirit Wereld.

Spirit Releasement therapy

Heb je ooit gedacht: “Ik ben mezelf niet.” “Dit ben ik niet.” Of krijg je plotselinge lichamelijke veranderingen en symptomen die niet kunnen worden verklaard? Dit kan een aanwijzing zijn voor Spirit Attachment. Een aankleving van een entiteit in jouw energieveld, is een verstoring van jouw balans en gezondheid, op fysiek of onbewust niveau, het komt veel vaker voor dan men beseft. Wanneer we het hebben over een energie in jouw energieveld, kunnen ze welwillend van aard zijn, een persoonlijke behoefte willen dienen, neutraal en zelfs kwaadaardig van aard zijn. De meeste aangekleefde entiteiten vallen in een van de vier verschillende categorieën: aard gebonden geesten van overleden mensen, duistere wezens, buitenaardse wezens en denkvormen (ofwel door u gecreëerd of door iemand anders verzonden ) Tijdens het weghalen van deze energieën, entiteiten, negatieve aanklevingen e.a. voelen sommige mensen onmiddellijk een verandering in hun fysieke lichaam of in hun gedachten. De aangekleefde entiteiten kunnen namelijk jouw gedachten veranderen of beheersen. Anderen kunnen een verandering voelen in de loop van dagen of weken. Soms is meer dan één sessie nodig omdat soms geesten de persoon, het huis of het land verlaten of zich verstoppen als ze mijn aanwezigheid voelen.

 • Text Hover
Neem contact op