Health

Balanceren van de Chakra’s met acupunctuur

Het lichaam is een voertuig van het bewustzijn.    Jouw bewustzijn beïnvloedt de chakra’s

Chakra’s zijn wielen van energie. Het hele universum bestaat uit energie. Mensen, dieren, bomen, planten, het zijn allemaal kleine draaiende wielen van energie.
Tezamen draaien deze energieën rond het grote wiel van de aarde in het universum. In ons bevinden zich 7 draaiende wielen van vitale levens energie, de chakra’s.  
Elke chakra stelt een aspect van bewustzijn voor met de delen van het lichaam die daar bij horen.
Chakra’s worden ook wel lotusbloemen genoemd, omdat het opengaan van een Chakra in veel opzichten lijkt op het opengaan van de blaadjes van een bloemknop.
Net zoals bloemen kunnen chakra’s ook op en en dichtgaan, het mechanisme hiervan is afhankelijk van de gesteldheid van het bewustzijn.
De chakra’s vormen de poorten tussen verschillende dimensies, d.w.z. dat het kruispunten zijn waarbij emotionele energie invloed uitoefent op ons fysieke lichaam.
Deze wisselwerking van de chakra’s tussen lichaam en geest bepaald hoe wij in het leven staan ons gedragen en hoe we met andere mensen omgaan.
Door de chakra’s te balanceren wordt men bevrijdt van oude patronen die men beperken. De lotus in India wordt beschouwd als een heilige bloem. 
De werking van de Chakra’s wordt ook wel het geest/lichaamssysteem genoemd.

 

Steviger in je schoenen met het balanceren van jouw Chakra’s met acupunctuur…

Please follow and like us: