Your address will show here +12 34 56 78
 • Text Hover
Tal van Merode ♡

Al vroeg in mijn leven begon ik met het verzamelen van boeken over geneeskunde, voeding, kruiden, esoterie, spiritualiteit, aura en chakra’s, meditatie, edelstenen en boeken over o.a. verschillende holistische en alternatieve healingstechnieken. Dit was nog voordat ik zelf heel veel lichamelijke klachten kreeg. Constante pijnklachten die uiteenlopend en zeer wisselend van aard waren die toen onverklaarbaar genoemd werden. Na een lichamelijke aanval en mishandeling 24 jaar geleden zijn deze ontstaan. Het is een lange zoektocht geweest waarom mijn klachten maar niet minder werden. Deze klachten bleven in stand doordat ik toen een vorm van PTSS had opgelopen. In het moment van de aanval bevoor ik en bleef mijn lichaam in een verdedigingstoestand staan. Oor acupunctuur en het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van mijn lichaam door alternatieve geneeswijze was voor mij de oplossing. In deze zoektocht ben ik begonnen met de 5 jarige opleiding Integratie geneeskunde acupunctuur aan Hwa To University of TCM.
Ik ben me verder gaan verdiepen in PTSS en Oor acupunctuur ook tijdens mijn afstudeerscriptie. Ik ben naar China afgereisd en heb daar stage gelopen in Beijing bij het Traditional Medicine Training Centre of WFAS. Hier heb ik meerdere verschillende lessen gevolgd en ben meegelopen met tal van Chinese artsen in 5 verschillende ziekenhuizen. Ik heb veel geleerd over de manier waarop in China alle verschillende technieken van de geneeskunde worden toegepast. Ik ben zeer geïnteresseerd geraakt in de leef- en denkwijze van de Chinezen en daarbij het Taoïsme. Een levensstijl die je gezond houdt, bewuster en gelukkiger maakt.  

 • Mijn verhaal
En al vroeg in mijn leven kwam ik erachter dat ik een gave bleek te bezitten waarbij mijn Ziel zo uit mijn lichaam kan stappen rechtstreeks in de Spiritwereld. Ik ben steeds meer op onderzoek gegaan wat ik daar nu precies mee kon doen en naar de ware essentie van de genezing van mijn Ziel. Toen ik begon als acupuncturist en er een nieuwe patiënt belde voor een afspraak kreeg ik vaak thuis al snel bezoek van de Spirits die bij deze persoon hoorde. Ik ben me nog meer gaan verdiepen in mijn gaven en ook mij telepatische gaven. In deze zoektocht vond ik mijn ware Zielsfamilie in Spirit wereld, Divine en Spirit wereld zijn degene die mij helpen met mijn healings. Het is mijn levensmissie en passie om mensen op Zielsniveau te healen.

 

 


 

Acupunctuur

Acupunctuur is een oude en levende veel toegepaste geneeswijze in de traditionele Chinese geneeskunde. Het is een holistische benadering van de mens waar er een evenwicht hoort te zijn in lichaam, geest en ziel en een vrij stromen van levensenergie door de fijn-stoffelijke energiebanen van het lichaam. Bij acupunctuur wordt er met kleine dunne naaldjes op specifieke punten aangeprikt. Hierdoor kan energie ( ofwel Qi genoemd ) weer vrij stromen waardoor klachten verminderen of verdwijnen. Bij een acupunctuurbehandeling voelt men bij de dunne naaldprik een sensatie die dikwijls omschreven wordt als uitstraling, kleine stroomsensatie, warmte of zwaartegevoel vertrekkend vanuit een acupunctuurpunt en uitstralend in de loop van de meridiaan. Veel uiteenlopende klachten zijn hiermee met goed resultaat te behandelen. Niet alleen de symptomen worden behandeld maar ook de bron van de aandoening of klacht

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult welke ongeveer een uur duurt wordt er in een uitgebreide vraaggesprek gekeken wat voor klachten u heeft en wanneer deze en hoe deze zijn ontstaan en mogelijk zijn verergert. Er wordt gevraagd naar eet-, drink- en leefgewoonten, slaap, menstruatiecyclus mits van toepassing, pijnklachten en overige bijzonderheden zoals uw emoties. Dit is allemaal nodig om een goed inzicht te krijgen in de aard van de verstoring. Daarnaast wordt de pols gevoeld (polsdiagnose) en de tong bekeken (tongdiagnose) 
Daarna volgt een lichamelijk onderzoek om een beeld te krijgen waar de klachten zich bevinden en in welk stadium. Uit het geheel aan informatie dat hieruit wordt verkregen wordt een TCM- diagnose gesteld. Er wordt altijd bekeken en besproken, mits noodzakelijk, of er lifestyle advies wordt gegeven d.m.v. oefeningen, voeding of kruiden advies e.a. of eventueel een doorverwijzing om bepaalde onverklaarbare symptomen uit te sluiten.

Acupuncturist & Divine TAO Healing Hands 
                     "Quantum Healer"

 
Mijn werk is mijn passie en levensmissie.   Als acupuncturist en energie werker vind ik het van essentieel belang om mijn kennis voortdurend op peil te houden en uit te breiden. Geregeld volg ik daarom bij- en nascholingen en ik organiseer zelf Traditionele Chinese Geneeskunde bijscholingen voor acupuncturisten via mijn TCM opleidingsinstituut. Ik ben gespecialiseerd laser-acupuncturist, oor-acupuncturist en pas brain abdominale acupunctuur toe met “the Magic Turtle” techniek, welke mijn interesse wekte toen ik in China was. Het is ongelofelijk wat ik zelf ervaren heb met de Chinese artsen die the Magic Turtle bij mij toepaste. En eveneens wat oor-acupunctuur voor mij persoonlijk heeft gedaan met mijn onverklaarbare klachten. Daarom wordt mijn passie alleen maar groter omdat het lichaam zo complex is maar ook zo intelligent als je maar de juiste taal spreekt.
 
Ik werk inmiddels al weer 9 jaar met AcuGraph, dat is een digitaal doormeet apparaat die alle Qi en verdeling in de meridianen meet. In de Grafiek kan je exact zien waar een tekort, een teveel aan energie is of een disbalans. Mijn cliënten kunnen met me meekijken, ik leg alles uit en ook hoe ik ga behandelen. Ik kan heel gericht behandelen met een snel resultaat.
Ik ben distributeur van AcuGraph en werk samen met Miridia Acupuncture Technology in Idaho US. Ik organiseer i.s.m. met Miridia Acupuncture Technology AcuGraph bijscholingen. Ik ben ook distributeur van Laserneedle (Laseracupunctuur) in Duitsland en ook hier komen binnenkort seminars aan en ook andere Traditionele Chinese Geneeskunde bijscholingen voor acupuncturisten. Keep an eye on my website.
 
In 2017 heb ik EHBO les geven aan de Sjamanen van de Pachamama tempel in Pucallpa Peru wat een hele bijzondere ervaring en leerschool was.
 
Mijn fascinatie is groot om anderen te helpen bij hun zoektocht naar een betere kwaliteit van leven en genezing bij allerlei soorten aandoeningen en klachten en te helpen bij de zoektocht en de genezing van de Ziel. Wanneer Ziel, lichaam en geest in balans zijn zullen klachten op een hoger niveau verminderen en verdwijnen.
Integratie geneeskunde is Oost en West integreren. Ik ben van mening dat we beiden nodig hebben. De verschillende componenten samensmelten tot een geheel en het beste uit beiden halen om zo tot genezing te komen en gezond te blijven.

 

 

 • Text Hover
Opleidingen, bijscholingen en projecten

 


 • Basisvakopleiding Chinese Geneeskunde. Qing-Bai Academie voor Chinese Geneeswijze 2010

 • Acupunctuur opleiding; HWA To International University of TCM

 • Tuina opleiding; HWA To International University of TCM. Ulan Rangkuti

 • Laserneedle acupunctuur therapie. Hwato University of TCM; Dr. Shikora , dr. Klowersa en Prof. Sofyan Rangkuti. 

 • Ontgiftingsmethode als basis voor behoud van gezondheid en vitaliteit: Nutriphyt. Gabriel Devriendt

 • Behandeling van tumoren/kanker; Nutriphyt. Gabriel Devriendt

 • Hart- en vaatziekten; Nutriphyt. Gabriel Devriendt

 • Japanese acupuncture, the Yin Yang acupuncture protocol and AcuGraph. OTCG; Dr. Jake Paul Fratkin

 • Segmentale, triggerpoint en microsysteem acupunctuur. NAAV;  Dr. Dominik Irnich. 

 • TCM bij Oncologishe behandeling; TCMA

 • Ooracupunctuur opleiding Bahr Niv. 1, 2, 3 en 4; Goudse academie. Hans Bolck & Marcel Meijer

 • Bijnieren en schildklier: cruciaal systeem, bij bestrijding van vermoeidheid en verminderde weerstand. Nutriphyt; Gabriel Devriendt

 • Behandelprotocollen: Ziekte van Lyme voor TCM therapeuten; Ortho Health Foundation

 • Low Level Laser-acupunctuur therapy; Schwa-medico

 • Chakra- en aurahealing

 • Abdominale acupunctuur “the Magic Turtle” International Lectures; Tuvia Scott

 • Vijf elementen acupunctuur.  International Lectures; Tuvia Scott

 • AcuGraph “to Know, Show and Grow”:  Miridia Acupuncture Technology, TAL TAO TCM opleidingsinstituut; Dr. Adrian Larsen 

 • Soul Mind Body Medicine for TCM proffesionals. Dr. Master Sha, Santa Monica

 • TAL TAO TCM opleidingsinstituut reist af naar Peru om EHBO cursus te geven aan de Sjamanen in de Pachamama Tempel in Pucallpa, Peru. 

 • Amazon medicine teachings. Maestro Shipibo-Conibo; Pachamama Tempel Pucallpa, Peru

 • Definest, Academie voor Vuurlopen & Transpersoonlijke Educatie. Sjamanistisch practitioner. Ursula Aerts & Ron Townsend

 • The Shift Network; Shamanic Journeying for Guidance & Healing;  Sandra Ingerman, New Mexico

 • Inner Peace Conference “Delight Yoga” Amsterdam

 • AcuGraph seminar. To Know Show and Grow; Dr. Adrian Larsen i.s.m. Tal Tao TCM Opleidings Instituut Amsterdam.

 • Essentiele factoren voor de ontwikkeling van een gezond immuunsysteem en herstel; Nutriphyt. Gabriel Devriendt

 • Dutch TCM Congress. Zhong Nederlandse vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde

 • IAKP; “International Assocoation of Kambo Practitioners” in Poland. Karen Darke

 • Spirit releasement Therapy- Psychic Energy & Enitity Healing. Udemy; Mark Beale

 • AcuGraph seminar, Miridia Acupuncture Technology, Idaho. TAL TAO TCM Opleidingsinstituut Amsterdam; Dr. Kimberly Thompson

 • Chinese voedingsleer en Chinese kruiden voor de dagelijkse praktijk. TAL TAO TCM Opleidingsinstituut; Darwin Rangkuti

 • Internationaal Therapeut beurs. STAND 740 TAL TAO TCM opleidingsinstituut

 • International spreker voor Acupunctuur & Sjamanisme. Conference of Herbal & Traditional Medicine DUBAI, UAE.

 • Spiritual Response Therapist, Basic & Advanced. SRT Nederland; Loek Laudy

 • AcuGraph seminar, AcuGrowth. Miridia Evidence-based Acupuncture Modern Auriculotherapy for Supercharged Acupuncture.

 • Beating Fibromyalgia & Chronic Pain. TAL TAO TCM Training instituut Amsterdam; Dr. Kimberly Thompson

 • The complexity of geriatric medicine, Shenzhou Open University of Traditional Chinese Medicine; Dr. Martien Brands

 • Hoe voorkomt mijn imuunsysteem ziekten, BiVT (Medische basis kennis) Pieter van Amerongen

 • Strengthening the immune system with Traditional Chinese Medicine. Dr. Yair Maimon OMD phD Ac

 • De therapeutische effecten van vijf Chinese Kruidenformules ter preventie en herstel ten tijden van corona crisis. Petra Tjeertes

 • Corona crisis behandeling longproblemen, slaapstoornis en lever- maag en darmklachten.  Petra Tjeertes

 • The treatment of emotional trauma with Chinese medicine with. Shamanism in Chinese medicine. International Lectures. CT Holman

 • Vuur in TCG. Bo Yi; Academie voor Chinese Geneeswijze. Loek Rakels

 • Medische Westerse nascholingen/MBK+ “Diabetes,welvaartsziekte, overgewicht, leefstijl, herstel, training en vitaliteit” TCMA academie.

 • Xi-Cleft punten, fysieke en emotionele blokkades begrijpen en bewegen, Qing-Bai

 • Maag, darm en leverproblematiek (Westers medisch) Qing-Bai

 • Luo-vaten: de opslagplaats voor pathogenen, Qing-Bai

 • Stone Medicine – het gebruik van stenen en miniralen volgens de TCM, Qing-Bai

 • Opening Spiritual Channels, Master Zhi Gang Sha ” Master Sha TAO Healing Center San Francisco

 • Quantum Healing with Soul Acupuncture with Gilles, Henderson and Hui-Ling. Master Sha TAO Healing Center San Francisco

 • The Yin & Yang healing, Francisco Quintero. Master Sha TAO Healing Center San Francisco

 • Stone Medicine Deel II – het gebruik van stenen en miniralen volgens de TCM, Qing-Bai

 • Divine TAO healing hands, Master Sha TAO healing center Toronto

 • Advanced TAO Healing Hands, Level 1 TAO De Da Ai Healing Hands, Master Sha TAO healing center Toronto

 • AcuGraph seminar Europa 2022, teacher Dr. Adrian Larsen. Miridia Technology acupuncture 

 • Heart Sutra Retreat, Master Sha TAO healing center Toronto


 

 
HUIDIG

Kuan Yin Lineage holder, Master Sha TAO healing center San Francisco  


 


TCM SEMINARS 2022 


            12 & 13 november 2022         


AcuGraph seminar Europa 2022


i.c.w. Miridia  Acupuncture Technology, Idaho US:


“TALTAO TCM Traininginstitute” Amsterdam


 


Laser acupunctuur seminar.              


10 december 2022 


   “TALTAO TCM Opleidingsinstituut” Amsterdam           


 


AANKOMEND 2022


PROJECTEN EN ONDERZOEK:   


       Tinitus en PTSS. 


                AcuGraph doormetingen, acupunctuur, brain abdominal  acupunctuur,


Oor en Laser acupunctuur,


Spiritual Response zuiveringen en TAO healing hands blessings           


 

Geïnspireerd door de verhalen? Neem contact op!