Your address will show here +12 34 56 78

Mijn verhaal 

 Al vroeg in mijn leven begon ik met het verzamelen van boeken over geneeskunde, voeding, kruiden, esotorie, spiritualiteit, aura en chakra’s, meditatie en o.a. verschillende healingstechnieken. Dit was nog voordat ik zelf heel veel lichamelijke klachten kreeg. Constante pijnklachten die uiteenlopend en zeer wisselend van aard waren die toen onverklaarbaar genoemd werden. Na een ongeluk, 18 jaar geleden zijn deze ontstaan. Het is een lange zoektocht geweest waarom mijn klachten maar niet minder werden. Deze klachten bleven in stand doordat ik toen, bleek achteraf, een PTSS had opgelopen. Auriculair therapie was voor mij de oplossing. In deze zoektocht ben ik begonnen met de 5 jarige opleiding Integratie geneeskunde acupunctuur aan Hwa To University of TCM.
 

Ik ben me verder gaan verdiepen in PTSS en Auriculair therapie ook tijdens mijn afstudeerscriptie. Ik ben naar China afgereisd en heb daar stage gelopen in Beijing bij het Traditional Medicine Training Centre of WFAS. Hier heb ik meerdere verschillende lessen gevolgd en ben meegelopen met tal van Chinese artsen in 5 verschillende ziekenhuizen. Ik heb veel geleerd over de manier waarop in China alle verschillende technieken van de geneeskunde worden toegepast. Ik ben zeer geïnteresseerd geraakt in de leef- en denkwijze van de Chinezen en daarbij het Taoïsme. Een levensstijl die je gezond houdt, bewuster en gelukkiger maakt.
 
Acupunctuur

Acupunctuur is een oude en levende veel toegepaste geneeswijze in de traditionele Chinese geneeskunde. Het is een holistische benadering van de mens waar er een evenwicht hoort te zijn in lichaam, geest en ziel en een vrij stromen van levensenergie door de fijn-stoffelijke energiebanen van het lichaam. Bij acupunctuur wordt er met kleine dunne naaldjes op specifieke punten aangeprikt. Hierdoor kan energie ( ofwel Qi genoemd ) weer vrij stromen waardoor klachten verminderen of verdwijnen. Bij een acupunctuurbehandeling voelt men bij de dunne naaldprik een sensatie die dikwijls omschreven wordt als uitstraling, kleine stroomsensatie, warmte of zwaartegevoel vertrekkend vanuit een acupunctuurpunt en uitstralend in de loop van de meridiaan. Veel uiteenlopende klachten zijn hiermee met goed resultaat te behandelen. Niet alleen de symptomen worden behandeld maar ook de bron van de aandoening of klacht

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult welke ongeveer een uur duurt wordt er in een uitgebreide vraaggesprek gekeken wat voor klachten u heeft en wanneer deze en hoe deze zijn ontstaan en mogelijk zijn verergert. Er wordt gevraagd naar eet-, drink- en leefgewoonten, slaap, menstruatiecyclus mits van toepassing, pijnklachten en overige bijzonderheden zoals uw emoties. Dit is allemaal nodig om een goed inzicht te krijgen in de aard van de verstoring. Daarnaast wordt de pols gevoeld (polsdiagnose) en de tong bekeken (tongdiagnose) 
Daarna volgt een lichamelijk onderzoek om een beeld te krijgen waar de klachten zich bevinden en in welk stadium. Uit het geheel aan informatie dat hieruit wordt verkregen wordt een TCM- diagnose gesteld. Er wordt altijd bekeken en besproken, mits noodzakelijk, of er lifestyle advies wordt gegeven d.m.v. oefeningen, voeding of kruiden advies e.a. of eventueel een doorverwijzing om bepaalde onverklaarbare symptomen uit te sluiten.

Acupuncturist & Sjamanistisch Practitioner

Als acupuncturist vind ik het van essentieel belang om je kennis voortdurend op peil te houden en uit te breiden. Geregeld volg ik daarom bij- en nascholingen en ik ben gespecialiseerd laser-acupuncturist en oor-acupuncturist. Ook ben ik distributeur voor o.a. AcuGraph bij Miridia Acupuncture Technology in de North Lake Place US. Ik organiseer i.s.m. ook met Miridia Acupuncture Technology bijscholingen over AcuGraph. Binnenkort meer informatie hierover op mijn website. Mijn zoektocht blijft voortduren maar nu in fascinatie om anderen te helpen bij hun zoektocht naar een betere kwaliteit van leven en genezing bij allerlei soorten aandoeningen en klachten. Integratie geneeskunde is Oost en West integreren. Ik ben van mening dat we beiden nodig hebben. De verschillende componenten samensmelten tot een geheel en het beste uit beiden halen om zo tot genezing te komen en gezond te blijven.
 • Text Hover
Opleidingen

Basisvakopleiding TCM Qingbai

 • Acupunctuur opleiding; Hwato University of TCM
 • Tuina opleiding; Hwato University of TCM
 • Dr. Shikora , dr. Klowersa en Prof. Sofyan Rangkuti; Laser acupunctuur therapie
 • Ontgiftingsmethode als basis voor behoud van gezondheid en vitaliteit: Nutriphyt
 • Behandeling van tumoren/kanker; Nutriphyt
 • Hart- en vaatziekten; Nutriphyt
 • Dr. Jake Paul Fratkin – Japanese acupuncture, the Yin Yang acupuncture protocol and AcuGraph; OTCG
 • Dr. Dominik Irnich ” Segmentale, triggerpoint en microsysteem acupunctuur” NAAV 
 • TCM bij Oncologishe behandeling; TCMA
 • Ooracupunctuur opleiding Bahr Niv. 1, 2, 3 en 4; Goudse academie
 • Bijnieren en schildklier: cruciaal systeem, bij bestrijding van vermoeidheid en verminderde weerstand; Nutriphyt
 • Behandelprotocollen: Ziekte van Lyme voor TCM therapeuten; Ortho Health Foundation
 • Low Level Laser-acupunctuur therapy; Schwa-medico
 • Chakra- en aurahealing
 • Abdominale acupunctuur: Tuvia Scott; International Lectures
 • Vijf elementen acupunctuur: Tuvia Scott; International Lectures
 • AcuGraph “to Know, Show and Grow”: Dr. Adrian Larsen; Miridia Acupuncture Technology, i.s.m. Tal Tao TCM opleidingsinstituut 
 • Soul Mind Body Medicine for TCM proffesionals with Dr. Master Sha, Santa Monica
 • Tal Tao opleidings instituut reist af naar Peru om EHBO cursus te geven aan de Sjamanen in de Pachamama Tempel in Pucallpa, Peru.En krijgt les van de Sjamanen over de Amazone medicijnen.
 • Definest, Sjamanistische practitioner
Huidige opleiding: The Shift Network; Shamanic Journeying for Guidance & Healing; teacher Sandra Ingerman, New Mexico   Recent: Inner Peace Conference “Delight” Amsterdam Aankomende opleidingen: 2017: AcuGraph; to Know Show and Grow; Dr. Adrian Larsen i.s.m. Tal Tao TCM Opleidings Instituut Amsterdam.   2018: IAKP; “International Assocoation of Kambo Practitioners” in Poland. Karen Darke    

 • May 2016

  Jazz Eckmeyer

  Als westers opgeleide fysiotherapeut was ik altijd sceptisch over alternatieve geneeswijzen. Er was in mijn ogen onvoldoende wetenschappelijk bewijs dat het écht werkt.Ik was sceptisch maar tegelijkertijd ook nieuwsgierig. Mijn vooroordeel over acupunctuur werd meteen de kop in gedrukt. Ik voelde tintelingen en dat mijn lichaam in beweging kwam, dat terwijl ik op de behandelbank lag. Een prettige en hele bijzondere sensatie.

 • May 2016

  Margreet de Jong-Vos

  Het mooie van acupunctuur is dat je werkelijk met alle soorten van klachten daar terecht kan. Het zal duidelijk zijn dat ik met de behandeling voorlopig doorga.

Geïnspireerd door de verhalen? Neem contact op!